Raiffeisen vine cu varianta proprie la 'Prima casa' dupa ce si-a epuizat garantiile

Data publicarii: 21-03-2011 | Finante-Banci



Raiffeisen Bank, a treia banca locala, a dezvoltat o varianta proprie de credite ipotecare similare cu cele vandute in cadrul programului guvernamental "Prima casa", dupa ce si-a epuizat plafonul de garantii alocat in etapa de anul acesta.

Banca a avut alocate garantii in valoare de 25 mil. euro (al treilea plafon ca marime dupa cele ale BCR si BRD).

Noul credit se adreseaza, ca si cele prin "Prima casa", clientilor care nu detin alte locuinte. De altfel, banca spe-ra sa ii convinga sa ia acest credit si pe cei care au depus documentatia pentru un imprumut prin "Prima casa", dar nu vor mai prinde garantiile oferite de stat.

Creditul "Prima ta locuinta Raiffeisen" vine la o dobanda de 5,95% pe an la euro si este vandut promotional, din 21 martie pana in 20 iunie. Clientii care isi incaseaza veniturile printr-un cont curent deschis la Raiffeisen au o dobanda preferentiala, de 5,55% pe an. Dobanda este calculata in functie de indicatorul Euribor la sase luni plus o marja de 4,7 puncte procentuale (respectiv 4,3 puncte pentru clientii cu conturi de salarii). Banca percepe o taxa de evaluare de 90 de euro si un comision unic de 90 de euro, astfel ca dobanda anuala efectiva ajunge la 6,14% pe an.

 

integral in: zf.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: